Virkeä seksielämä – parisuhteen pelastus

Tyydyttävä seksielämä on tärkeä osa toimivaa parisuhdetta. Suomalaisista hieman yli 70 prosenttia pitää sukupuolielämäänsä ainakin melko tyydyttävänä ja 13 prosenttia epätyydyttävänä, Finsex-tutkimus kertoo.

Elämämme on muuttunut ja pirstaloitunut pienessä ajassa jatkuvaan suorittamiseen. Se aika mikä aiemmin jäi yhdessä oloon ja yhdessä tekemiseen on vaihtunut perheen jäsenten aikaa vievien harrastusten aikataulujen kanssa sopeutumiseen. Yhteistä aikaa on tarjolla kaiken aikaa vähemmän. Ei liene ihme, että yhteisen ajan puute näkyy myös seksirintamalla.

Seksuaalisen haluttomuuden taustalla olevat ongelmat ovat moninaiset. Kiire, työpaineet, lisääntyneet elämässä selviämisen haasteet kuormittavat meitä ja lisäävät stressiä. Stressaantuneisuus tulee esille yöunen laadussa ja pituudessa. Huonosti nukutut yöt pitkään jatkuneena vievät seksihalut.

Liikunta ylläpitää hyvää fyysistä kuntoa ja purkaa tehokkaasti stressiä. Siksi myös liikunnan väheneminen vaikuttaa kielteisesti seksuaaliseen vireyteen. Kiireinen elämän tahti ei kuitenkaan tahdo aina jättää aikaa liikunnalle.

Seksuaaliseen haluttomuuteen parisuhteessa vaikuttavat myös puolisoiden erilaiset elämäntilanteet, mielialojen vaihtelu ja erilaiset tunnetilat. Miehen halut voi viedä myös testosteronivaje, erektiohäiriöt tai piilevä masennus, jota ei aina ole helppo myöntää. Naisen haluttomuuden takaa paljastuu usein väsymystä tai arjen pieniä asioita, jotka eivät toimi.

Seksi kuuluu tärkeänä osana terveyttä ja hyvinvointia. Se ei aina ole itsestään selvyys, siksi sen eteen kannattaa uhrata aikaa kiireen keskelläkin. Läheisyydellä, kosketuksella ja seksin harrastamisella ja on lukuisia tieteellisesti todistettuja terveysvaikutuksia, mm. lisäävät oksitosiinin ja endorfiinien, kehon mielihyvähormonien, erittymistä. Oksitosiini vähentää stressiä ja voimistaa myös kiintymystä ja sitoutumista toiseen. Seksin harrastaminen ainakin kerran, pari viikossa on yhteydessä myös vahvempaan vastustuskykyyn.

Leaderin MAN+ luontainen valmiste, joka on kehitetty elvyttämään mieskuntoa ja virkistämään miehistä sukupuolielämää.

Valmisteen sisältämillä Tribuluksella ja Sarviapilalla (fenugreek) on eräissä tutkimuksissa havaittu olevan yhteys miehen seksuaaliseen halukkuuden lisääntymiseen sekä testosteronitason nousuun. Macalla ja Muira puamalla on pitkät perinteet seksuaalisen vietin ja kunnon vahvistajana.

Sinkki on elimistölle välttämätön hivenaine, sen riittävä saanti ylläpitää miehen normaalia testosteronituotantoa.

Men+ sisältää myös L-arginiinia, josta muodostuvaa typpioksidia pidetään myös tärkeänä tekijänä miehen seksuaalitoimintojen kannalta. Se parantaa lantionseudun verenkiertoa. Tehokas verenkierto lantion seudulla on edellytys erektion muodostumiselle ja ylläpidolle.

Ruusujuuri (Rhodiola), Siperian ginseng ja Cordyseps ovat adaptogeenisiä kasvirohtoja, jotka auttavat kehoamme sopeutumaan elämän mukanaan tuomiin muutoksiin ja hallitsemaan niiden mukana tuomaan stressiä.

Leaderin Woman+ lisää naisten seksuaalisia haluja ja parantaa muutoinkin naisen seksielämän laatua. Valmisteen L-arginiinista muodostuva typpioksidi vaikuttaa aivojen hypotalamuksessa seksuaalisen halun muodostumiseen sekä sukupuolielinten verenkierron säätelyyn. Valmisteen Maca on perinteinen Inkojen käyttämä lemmenrohto, joka vaikuttaa seksuaaliviettiin. Muira puamaa on vastaavasti käytetty Keski-Amerikassa lemmenrohtona.

Ruusujuuri on pitkään ollut suosittu rohdoskasvi seksuaalisen elämän kohentamisessa.

Ashwagandha, Ruusujuuri (Rhodiola), Siperian ginseng, Cordyseps ovat adaptogeenisiä kasvirohtoja, jotka auttavat kehoamme sopeutumaan elämän mukanaan tuomiin muutoksiin ja niiden mukana tuomaan stressiin. Stressin lievittyminen kohentaa seksuaalista halukkuutta.