Univaikeuksiin auttaa melatoniini

Riittävä ja hyvänlaatuinen uni on elintärkeätä ihmisen terveydelle. Unessa elimistön toimintakyky palautuu ja fyysinen väsymys häviää. Ihmisten unentarve vaihtelee suuresti. Univaikeuksia saattaa esiintyä muun muassa stressin tai elämäntilanteen johdosta jolloin unettomuus voi ilmetä päivän aikaisena väsymyksenä, uneliaisuutena ja heikentyneenä keskittymiskykynä.

Meistä melkein puolet on tyytymättömiä unensa laatuun

Unettomuus on yleinen ilmiö, melkein puolet ihmisistä ei ole tyytyväisiä unen laatuun ja unettomuus koskettaa yli miljoonaa suomalaista. Unettomuuden oireina voivat olla nukahtamisongelmat, tiheä herääminen öisin ja katkonainen uni nukahtamisvaikeuksineen, sekä huono unen laatu.

Ravinto yhteydessä unettomuuteen

Liiallinen alkoholin nauttiminen häiritsee yöunta, samoin liiallinen kahvin tai muiden kofeiinipitoisten juomien nauttiminen, varsinkin iltaisin. Alkoholin on havaittu vaikeuttavan syvän unen vaihetta, jonka arvellaan olevan tärkeä osa unta.

Ruoka-aineallergiat voivat myös aiheuttaa unettomuutta, samoin myöhään illalla syöty raskas ja huonosti sulava ruoka. Vaikka maitoa on pidetty unentuloa helpottavana, voi se heikentää lehmän maidolle allergisten henkilöiden nukahtamista.

pitkavaikutteinen_melatoniini

Pitkävaikutteinen Melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa

Luonnollinen melatoniini helpottaa nukahtamaan ja lievittää aikaeron yksilöllisiä vaikutuksia. Kuten toiset valmisteet, melatoniinin nauttiminen ei muuta unen rakennetta eikä aiheuta aamuväsymystä tai uneliaisuutta. Lue lisää Leaderin Pitkävaikutteisesta melatoniinista

 Pitkävaikutteinen Melatoniini Depot-tabletissa

Depot-tabletti, joka vapauttaa melatoniinia hitaasti ja jäljittelee näin elimistön omaa hormonieritystä. Säännöllisesti käytettynä ja oikeaan aikaan otettuna pitkävaikutteinen melatoniini voi auttaa normalisoimaan univalerytmiä ja parantamaan unen laatua, sekä lievittämään aikaeron yksilöllisiä vaikutuksia. Se sopii hyvin henkilöille, joiden uni katkeilee pitkin yötä.

Tabletin pitkävaikutteisuus on saatu aikaan erikoissidonnaisaineen avulla (HPMC-selluloosa eli hydroksipropyylimetyyliselluloosa). Tabletin pintaan muodostuva geeliytyvä hydroksipropyylimetyyliselluloosa-kerros hajoaa ja liukenee vasta ruoansulatuselimistössä, jolloin melatoniinia vapautuu hitaasti ja näin melatoniinin vaikutus on pitkä.

Päällystämätön tabletti tulee niellä kokonaisena tai puolitettuna esim. Tabletin puolittajan avulla. Jos tabletti murskataan, menetetään sen pitkävaikutteisuus.

Leaderin ravintolisät valmistetaan Suomessa, omassa tehtaassa, tarkasti kontrolloiduissa olosuhteissa. Tuotteet ovat turvallisia ja tehokkaita korkeiden pitoisuuksiensa ansiosta. Lue lisää Leaderin Terveystuotteista