Raw Choco mukana SIAL Innovation Award -tuoteinnovaatiokilpailussa

Suomalaisia tuoteinnovaatioita esillä Pariisin SIAL-messuilla

Leader Foodsin Raw Choco -raakasuklaasarjan viisi raakasuklaalevyä on valittu mukaan SIAL Innovation Award – tuoteinnovaatiokilpailuun SIAL-messuilla Pariisissa. Tuotteet kilpailevat Mass Market Goods – kategoriassa. Kilpailun esikarsinnan läpäisseet tuotteet arvioi ruoka-alan asiantuntijoista koostuva tuomaristo. Tuomaristo tekee lopulliset päätökset syyskuun aikana ja kolme parasta innovaatiota julkistetaan ja palkitaan 17. lokakuuta.

”SIAL Innovation Awardsin kriteereinä ovat tuotteen innovatiivisuus ja sen kuluttajille tarjoama hyöty”, kertoo Leader Foodsin toimitusjohtaja Janne Hakala. ”Raw Chocon tuotekehityksessä keskityttiin kolmeen tärkeään asiaan; täyteläiseen makuun, pehmeään rakenteeseen ja terveellisyyteen. Kehitysprosessin tuloksena loimme raakasuklaasarjan, joka tarjoaa markkinoiden laajimman makuprofiilin – yhteensä kahdeksan pehmeän makuista raakasuklaatuotetta. Valmistusmenetelmänsä ansioista Raw Choco -tuotteissa on tallella kaikki kaakaopavun terveelliset ainesosat.”

Raw Choco -tuoteperhe

Raw Choco -tuotesarjan makuvaihtoehdot sisältävät 70 % kaakaota ja ne ovat gluteenittomia ja täysin kasviperäisiä (vegaanisia). Suklaat valmistetaan paahtamattomista, luomulaatuisista Criollo – kaakaolajikkeen pavuista (Peru tai Ecuador). Criolloa pidetään yhtenä maailman parhaimpana ja arvokkaimpana kaakaolajikkeena. Raw Choco – tuotteet valmistetaan Leaderin omassa suklaatehtaassa Toholammilla. Valmistusprosessin aikana raaka-aineita ei käsitellä korkeissa lämpötiloissa, jolloin kaakaopavun lukuisat ravintoaineet säilyvät lopputuotteeseen saakka.

SIAL-MESSUT

SIAL-messut ovat elintarvikealan suurin kärkitapahtuma, jossa koko kansainvälisen elintarviketeollisuuden kattava ja monialainen tarjonta esittäytyy. Vuoden 2016 messut järjestetään Pariisissa 16.–20.10.2016. Leader Foods on mukana messuilla: Halli 4, osasto L024. www.sialparis.com

SIAL INNOVATION AWARDS TUOMARIT: www.sialparis.com/Events/SIAL-Innovation-food-trends-and-innovations/Jury-of-SIAL-Innovation