Leader Foodsin tuotantolaitoksille FSSC 22000 laatusertifikaatti

Posted

Leader Foodsin Toholammin ja Vantaan tuotantolaitoksille on myönnetty FSSC 22000 elintarviketurvallisuuden hallinta- ja laatusertifikaatti. FSSC 22000 on nykyaikainen elintarviketurvallisuuteen keskittyvä toiminnanohjausjärjestelmä, joka perustuu ISO-standardeihin ja on Global Food Safety Initiative:n (GFSI) hyväksymä. Sen tarkoituksena on hallita elintarviketurvallisuutta ja kehittää suunnitelmallisesti koko yrityksen toimintaa.

”Tuoteturvallisuus ja laatu ovat olleet meille alusta lähtien toiminnan lähtökohta”, kertoo Leader Foodsin Laadunvarmistuspäällikkö, Farmasian tohtori Magali Laasonen. ”FSSC 22000 –sertifikaatti on todistus sekä yrityskumppaneillemme että kuluttajille vastuullisuudestamme ja sitoutumisestamme laadukkaan ja turvallisen liiketoiminnan harjoittamiseen.”

”Tuotantolaitostemme sertifiointi edistyi vaiheittain. Ensimmäisenä sertifikaatin sai joulukuussa 2015 Toholammin patukkatuotanto ja vuoden 2016 loppuun mennessä sertifioinnin piiriin lisättiin myös erikoissuklaiden ja juomien tuotantopisteet sekä Vantaan tuotantolaitos. Sertifiointiprojektiin sitoutui koko Leaderin henkilökunta aina tuotannosta ylimpään johtoon saakka.”

Laatusertifikaatti edistää kansainvälistymistä
”Yrityksemme kansainvälistyy nopeaa vauhtia ja viennin näkökulmasta kansainvälisten laatuvaatimusten täyttäminen on meille selkeä kilpailuetu ja arvokas resurssi. FSSC 22000 -sertifikaatin lisäksi molemmilla tuotantolaitoksillamme on myönnetty Luomusertifikaatti (EU). Omavalvontasuunnitelmamme perustuu HACCP- järjestelmään eli tuotteiden valmistuksen liittyvät riskit on arvioitu ja niiden hallintapisteet on määritelty ja turvattu. Lopputuotteiden analyysit ja säilyvyysseurantakokeet suoritetaan Eviran hyväksymässä, akkreditoidussa ja riippumattomassa Eurofins-laboratoriossa.”

Sertifikaattien Nrot: 100864FH/ DNKFRC100198FH