Suomalaista laatua Vantaalta ja Toholammilta

Tiesitkö, että tuotteemme valmistetaan Suomessa? Nykyaikaiset tuotantolaitoksemme sijaitsevat Keski-Pohjanmaalla Toholammilla ja Vantaalla Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa.

Leader-tuotteiden laatu syntyy ammattitaitoisesta henkilökunnasta, ensi-luokkaisista raaka-aineista, kotimaisesta valmistuksesta, tarkasta laadunvalvonnasta, loistavista yhteistyökumppaneista ja viimeisimmän tutkimustiedon hyödyntämisestä. Olemme Pohjoismaiden ainoa urheiluravinteita valmistava yritys, jolla on oma tuotanto. Leaderin laatuosastoa johtaa Farmasian tohtori ja proviisori Magali Laasonen.

Laatustandardit

Leaderillä omavalvontasuunnitelma on hyväksytty 2009 alkaen. Omavalvonta on se työkalu, jolla elintarvikealan toimijat varmistavat tuotteidensa turvallisuuden ja lainmukaisuuden. Jäljitettävyys on tärkeä osaa laatujärjestelmää. Vuonna 2013 Leader hyväksyttiin luomuelintarvikevalvontaan ja tuotantolaitoksemme saivat luomutuotantohyväksynnän.

Hyvin rakennettu omavalvonta on tehokas väline myös asiakkaiden tyytyväisyyden takaamiseen ja liiketoiminnan varmistamiseen.

OMV perustuu viranomaisten hyväksymän HACCP- toimintaan. HACCP= hazard analysis and critical control points eli tuotteiden turvallisuuden liittyvät riskit on arvioitu ja näiden hallintapisteet on määritelty ja turvattu. Lopputuotteiden analyysit ja säilyvyysseurantakokeet suoritetaan Eviran hyväksymässä, akkreditoidussa ja riippumattomassa Eurofins-laboratoriossa.

Omavalvonnan lisäksi Leaderillä on työn alla FSSC 22000 -laatujärjestelmä (arvioitu sertifiointi 2015)
FS 22000:2010 on uusi, elintarvikkeiden turvallisuuden sertifiointiohjelma, joka perustuu jo olemassa oleviin, kansainvälisesti tunnustettuihin standardeihin ISO 22000, ISO/TS 22002-1:2009 (tai vastaava PAS 220) ja ISO/TS 22003. Se kohdistuu erityisesti elintarvikkeiden valmistajiin ja ottaa huomioon GFSI:n (Global Food Safety Initiative) strategia-analyysin.

Leaderin tuotteiden raaka-aineista 92 % ostetaan Suomesta tai Euroopasta. Tavarantoimittajat ovat joka lääketehtaita, tai niillä on ISO 9000 tai ISO 22 000 -sertifiointi